Utilitatea Saltelei Antiescare

Sistemul antiescara reduce presiunea de decubit exercitata in permanenta de catre corpul persoanelor imobilizate, realizand un masaj usor care imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si care asigura o mai buna oxigenare a tesuturilor. Studiile clinice au demonstrat eficienta  acestei saltele antiescare,  atat pentru prevenirea escarelor cat si pentru tratarea escarelor existente. Folosirea saltelei antiescara, creste considerabil sansa de vindecare a unei escare deja aparute,  micsorand de asemenea si durata de ei de tratare.

Puteti comanda saltele antiescare din magazinul nostru online.

Comanda Online


  • Ce este o saltea antiescare si care este rolul ei in cazul unui pacient imobilizat ?
  • Care este momentul in care este necesara o saltea antiescara ?
  • Produse pentru prevenirea escarelor de decubit

 

  • Ce este o saltea antiescare si care este rolul ei in cazul unui pacient imobilizat ?

Salteaua antiescara este eficienta atat in prevenirea escarelor cat si tratarea escarelor aparute la pacientii imobilizati la pat.

Salteaua antiescare este compusa dintr-o pompa (compresor) si o saltea multicamerala, asigurand o eficienta superioara in prevenirea si tratamentul escarelor datorita sistemului de presiune alternativa asigurat de umflarea si desumflarea alternativa a celulelor, proces care degreveaza de presiunea de decubit corpul bolnavului.

Sistemul antiescara, reduce presiunea de decubit exercitata in permanenta de catre corpul persoanelor imobilizate, realizand un masaj usor care imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si care asigura o mai buna oxigenare a tesuturilor.

Folosirea saltelei antiescara, creste considerabil sansa de vindecare a unei escare deja aparute,  micsorand de asemenea si durata de ei de tratare.

Salteaua antiescara ajuta la reducerea durerilor si la ingrijirea la domiciliu pe termen lung a persoanelor imobilizate.

Salteaua antiescara asigura trei principii de baza:

  • difuzarea uniforma pe toata suprafata sa a greutatii pacientului;
  • un masaj de intensitate mica;
  • ventilarea tegumentelor pe care se realizeaza sprijinul, prevenind umezirea excesiva a acestora si cresterea frictiunii.

 

Puteti comanda saltele antiescare din magazinul nostru online.

Comanda Online

  • Care este momentul in care este necesara o saltea antiescara ?

Orice pacient imobilizat la pat trebuie sa beneficieze de preventie impotriva aparitiei escarelor (ulcerelor de decubit). Ulcerele de decubit pot aparea la orice persoana imobilizata, indifent de varsta sau de motivul imobilizarii, fie ca este vorba de o boala cu invaliditate permanenta sau de una cu invaliditate pe o perioada determinata ( fracturi). Cea mai importanta metoda de preventie este mobilizarea. Aceasta poate fi pasiva sau activa. Cea pasiva se realizeaza cu saltelele antiescara iar cea activa de catre apartinatori prin mobilizarea pacientului.

Cand trebuie sa incepem preventia? Imediat ce realizam ca pacientul nu se mai poate mobilize singur, familia trebuie sa mobilizeze bolnavul la 2-3 ore si sa instaleze o saltea antiescare.

 

De ce asa rapid? Pentru ca o escara poate aparea intr-un interval de la cateva ore la cateva zile iar costurile pentru tratarea unei escare sunt cu mult mai mari decat cele pentru preventiveL achizitionarea unei saltele antiescare si a altor produse de prevenire.   Apelati la un profesionist din domeniul medical pentru a va recomanda cea mai buna solutie conforma cu nevoile dumneavoastra.

Dr. Bogdan Stanescu – www.sanacas.ro ingrijire medicala la domiciliu specializata in tratamentul escarelor.