Ce trebuie să știi despre scutecele pentru incontinență

Incontinența nu trebuie să interfereze cu rutina zilnică. Cu scutecele pentru adulți potrivite, puteți continua să aveți un stil de viață confortabil și sănătos fără griji.

Fiind diagnosticat cu incontinență nu înseamnă neapărat că viața obișnuită s-a încheiat. Cu ușoare ajustări ale stilului dumneavoastră de viață, cum ar fi luarea de medicamente adecvate și folosirea scutecelor de unică folosință, puteți să vă bucurați tot de tot ceea ce are de oferit viața, fără teama de a vă simți stânjeniți.

Cu puțină cercetare, puteți găsi cu ușurință scutecele pentru incontinență care să vă satisfacă toate nevoile. Scutecele moderne pentru adulți vin într-o varietate de stiluri, culori și alte caracteristici funcționale, iar acest articol vizează să vă ajute să alegeți produsul potrivit pentru incontinență care funcționează pentru dumneavoastră.


Puteti comanda produse de ingrijire bolnavi din magazinul nostru online.

Comanda Online


Iată câțiva factori care trebuie luați în considerare înainte de a cumpăra un scutec pentru adulți:


  • Capabilitatea de Absorbție

Nu toate scutecele pentru adulți sunt la fel de absorbante, iar absorbția variază de la un model la altul. Cantitatea de descărcare a incontinenței diferă de la persoană la persoană; depinde de severitatea afecțiunii, cât de mare este persoana, cât de mult mănâncă / bea și dacă suferă de alte boli, cum ar fi diabetul, etc. Modelele foarte absorbante sunt potrivite pentru cei care tind să își golească vezica în fiecare ciclu de incontinență, în timp ce modelele absorbante mai mici sunt potrivite pentru cei cu cazuri mai ușoare de incontinență. Nu există un mod standard pentru a măsura acest factor; prin urmare, este un proces de încercare și de eroare, care poate dura ceva timp pentru a evalua cu exactitate gradul necesar de absorbție.

Când vine vorba de absorbție, există multe produse, de tipul absorbantelor de noapte. Aceste produse oferă o protecție optimă pentru perioade lungi de timp. La fel cum sugerează și numele, scutecele de noapte sunt utilizate în mod tradițional pentru a lupta cu probleme de incontinență în timpul nopții, oferindu-vă astfel un somn bun de noapte. Acestea pot fi de asemenea folosite în timpul zilei sau în circumstanțe în care este puțin probabil să puteți avea pauze regulate de baie. Participarea la întâlniri/ călătorii lungi  necesită, de asemenea, utilizarea scutecelor de noapte.

 

  • Tipuri de scutece (de unică folosință sau reutilizabile)

   Cele două tipuri sunt cele mai populare produse pentru incontinență: acestea sunt scutecele de pânză și scutecele de unică folosință pentru adulți. Scutecele de pânză sunt de obicei refolosibile, făcându-le ecologice. Cu toate acestea, este nevoie de o anumită practică pentru a le asigura în mod corespunzător și într-un mod în care să nu  vă faceți probleme în privința scurgerilor. Va trebui, de asemenea, să utilizați un pad absorbant suplimentar în scutec pentru a colecta fluxul de urină. Scutecele de unică folosință de înaltă calitate sunt concepute pentru o utilizare ușoară, făcându-le mai convenabile în comparație cu cele de pânză. Utilizarea pe termen lung a scutecelor de pânză poate duce la iritarea pielii și erupții cutanate, prin urmare, în caz de incontinență severă, este favorabil să se investească în scutece de unică folosință de bună calitate, pentru a se evita eventualele iritații.

Un avantaj suplimentar al utilizării celor de unică folosință este faptul că elimină factorul de stres, fiind create din materiale profesionale, astfel încât să nu vă faceți griji în privința eventualelor scurgeri.

 Produsele de incontinență moderne sunt disponibile în două stiluri majore – stilul tip  lenjerie de corp și stilul scutec. Tipul de lenjerie de corp, care este cunoscut sub numele de  slip/chilot incontinență, este destul de discret în ceea ce privește design-ul și este greu de remarcat atunci când este purtat sub haine. Slipul este  confortabil, oferă mai multă mobilitate și este folosit în cea mai mare parte de oameni care se ocupă de ei înșiși, fără a avea însoțitor. Nu aveți nevoie de o pregătire / o practică specială pentru a învăța să îl  purtați singuri și da, acest slip pot fi ușor schimbat în toaletele publice fără prea mult efort.

 Stilul scutec este preferat de persoanele mai în vârstă sau de cei cu lipsă severă de control al vezicii urinare. Se poate regla cu ușurință și se poate regla, să fie strâns /larg pentru a se potrivi contortului fiecărui corp. Cu toate acestea, purtarea sau înlăturarea acestui tip de scutec necesită ca persoana în cauză să stea jos, de aceea nu este potrivit pentru persoanele cu un stil de viață activ. Acest lucru este preferat în cea mai mare parte pentru pacienții cu mobilitate limitată, unde îngrijitorii monitorizează și schimba scutecele atunci când este necesar.


 

  • Confort

Un scutec sau un slip pentru incontinență confortabil vă va ajuta să faceți față provocărilor zilnice în cel mai plăcut mod. Trebuie să luați în considerare mai mulți factori atunci când selectați scutecul potrivit pentru dumneavoastră; cum ar fi:  forma corpului, dimensiunea și gradul de incontinență. O potrivire necorespunzătoare va crește semnificativ șansele de accidente și de scurgere; prin urmare, este important să petreceți puțin timp pentru a determina dimensiunea potrivită tipului dumneavoastră de corp. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de un material absorbant parțial, cum ar fi tampoanele absorbante. Deși acestea sunt destul de mici și mai ușor de manevrat, este important să se găsiți o dimensiune potrivită care vă oferă confort.


Puteti comanda produse de incontinenta din magazinul nostru online.

Comanda Online

 

    Una dintre cele mai mari temeri ale persoanelor care suferă de incontinență este incapacitatea de a ascunde cu succes scutecele. Cu toate acestea, scutecele moderne sunt destul de compacte și oferă o formă confortabilă, ceea ce le va face mai puțin evidente pentru alte persoane.  Alegerea scutecului potrivit vă va permite să îl ascundeți cu ușurință atunci când îl purtați cu setul corect de haine. Dacă sunteți încă îngrijorați, cel mai bine este să vă purtați hainele preferate, să vă mișcați în mod normal și să verificați dacă scutecul este expus. Dacă aveți nevoie de ceva timp pentru a rezolva această problemă, veți evita stresul și jena legată de scutecele vizibile.

     Este recomandat  să cercetați înainte de a cumpăra primul scutec pentru adulți. Acest lucru vă va permite să selectați modelele care se potrivesc nevoilor dumneavoastră și puteți lua o decizie finală după ce ați încercat unul din fiecare tip. Dacă nu sunteți mulțumit de marca pe care ați ales-o, puteți trece la următoarea din listă până când o veți găsi pe aceea în care vă simțiți confortabil. Nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la incontinența care vă împiedică activitățile zilnice și vă puteți trăi viața în deplină liniște, fără teama scurgerilor. Deci, nu mai stați pe gânduri și alegeți scutecul potrivit pentru  problemele dumneavoastră de incontinență. Cu ajutorul produsului potrivit, vă veți bucura o viață mai plăcută și mai lipsită de stres - în fiecare zi!